Гореща и екзотична Индия: петстепенно меню за двама
Гореща и екзотична Индия: петстепенно меню за двама от Makaroon.bg
Горещо и екзотично петстепенно меню от Индия
Индия е една от най-многоликите страни в света. Тя представлява екзотично съкровище в съзнанието и на най-страстния пътешественик. Казват, че колкото пъти и да си бил в Индия, при всяко следващо идване в страната на ароматните подправки и множеството божества, ще намерите ново измерение на нейната същност. Претърпяла масивни миграции от населения, въвличана многократно в културни сблъсъци на традиции и легенди, изграждала с години съблазнителния си хаос от обичаи, поверия и етнически багри, Индия е приказка без край с многопластова душа.
Точно такава е и националната кухня на Индия. Тя гори от страст и люти подправки, съблазнява с нечувани вкусови комбинации, изумява с митични хранителни продукти, разпалва духа с нетрадиционните си сосове, поднесени в екстравагантна посуда, която Ви иде да вземете като сувенир за вкъщи сякаш сте били на дълго ексцентрично пътуване до другия край света.
Индийската кухня е като преживяване, което всеки човек поне веднъж трябва да опита. Кулинарното изкуство на Индия е предизвикателство, което може да изисква смелост в началото, но веднъж опитали от неговите специалитети, ще го обикнете до гроб – така, както се обичат младите в емблематичните индийски филми.
Ако искате да се почувствате като звезда от Боливуд, да разтърсите по най-вкусния начин тялото си с нови вкусови преживявания, makaroon.bg ви хвърля ръкавицата в горещия огън на индийската кухня!
Отнасяме Ви на далечно пътешествие с обещание да не напускаме пределите на град София. Каним Ви да се топнете в лютия огън на индийското блюдо още сега. И да вметнем едно уточнение като успокоение за някои от вас. Вероятно и най-големите гастрономи, макар и да не си го признават, имат известни страхове от твърде лютия вкус на индийската храна. Ако това е нещото, което Ви притеснява в предложеното Ви от Makaroon.bg изкушаващо петстепенно индийско меню, веднага ще разсеем вашите колебания. Истината е, че в индийската кухня са познати няколко степени на люто. Най-големите ентусиасти сред вас биха могли да се престрашат и да заложат на люто до степен на изпотяване, но ако смятате, че стомахът Ви няма да го издържи, смъкнете няколко нива и заложете на силно люто, достатъчно люто за начинаещите в индийската кухня, леко люто, слабо люто, а защо не и да си поръчате цялото меню с 0 градуса люто! Всичко това е напълно възможно в офертата на makaroon.bg.
Предлагаме Ви горещо и екзотично петстепенно меню от Индия в ресторант, където желанията на клиентите са закон, а степените на лютост се определят от Вас самите. India House е не само миниатюрен вариант на Индия с типичния си огнен интериор в червено, златисто и кафяво, декориран със статуи на индийските божества и потънал в аромата на емблематичните за различните региони из страната етерични масла. India House е олицетворение на индийската душевност – ярка и страстна, обвита в мантията на магията да живееш прост живот, но сред океан от цветове и емоции.
А освен това, в India House храната е приготвяна от първокласен индийски готвач с дългогодишен опит в приготвянето на блюда от всички краища на Индия. И макар индийските вкусове да са твърде много, за да ги познаете от веднъж, петстепенно меню на India House е добро начало и отличен механизъм, с който да задействате обичта и готовността на стомаха си към лютото:
Менюто включва:
• Чана чат салата (традиционна индийска салата с класически зеленчуци, любимия протеин на индийците, нахут, и тайната съставка „чат масала“, която представлява комбинация от близо десет вида различни подправки)
• Пиле тикка - масала (най-известното индийско ястие, приготвено по традиционна рецепта, със специфични подправки и с горещ огнен вкус и експлозия от страст и наслада)
• Батър къри пиле (меко сметаново къри с кадифен вкус и лека пикантност, в типичен огненочервен нюанс и с дъх на подправките, събирани из цяла Индия)
• Пиле джалфрезе (средно люто къри, поднесено с прецизно избирани пресни люти чушки, домати, пържен лук за аромат и разкошно ухание на ободряващ джинджифил)
• Бял басмати ориз, защото на трапезата в Индия не се сяда, без да е поднесена пред всеки малка купичка с ориз
• Наан с масло - представлява традиционен индийски хляб, изпечен на тандури (микс от подправки, типични главно за северната част на страната)
Допълнителна информация :
- Вечерята се предоставя от ресторант Индия Хаус, гр София
- Менюто е предварително определено и напитките се поръчват допълнително
- Може да обсъдите степента на лютост на отделните ястия със сервитьора
- Необходимо е да направите резервация в ресторанта няколко дни предварително
- На ваучера ще има телефон за връзка с ресторанта
- Сертификатът е валиден 12 месеца от датата на закупуване
Локация | |
Регион | Близо до София |
Подходящо за | |
Подходящ за | За Него, За Него и Нея, За Нея |
Адрес: София, ул. Хан Аспарух 3
Работно време: вторник - неделя, 10:00ч - 22:00ч
ps:/Отзиви
Локация и работно време
Адрес: София, ул. Хан Аспарух 3
Работно време: вторник - неделя, 10:00ч - 22:00ч
ps:/