Работилница за добруджански лападник в Генерал Тошево за двама
Работилница за добруджански лападник в Генерал Тошево за двама от Makaroon.bg
Добруджанският край се слави с майсторите кулинари, които приготвят най-вкусната баница. В този й вариант, тя се приготвя с лапад. Корите за лападника се пекат на туч. По време на курса се преминава през всички процеси – месене, точене, пълнене, печене.
Посетете добруджанския край и се научете да приготвяте типичния за региона лападник.
Лападът, познат още с имената щавляк или лобода, е сред полезните зеленолистни растения. Лападът не изостава особено от кейла и спанака като ползи. Съдържа голямо количество витамин C, както и много други витамини, минерали и аминокиселини.
Брашната, с които се работи са висококачествени биобрашна от пшеница, лимец и царевица, смлени на каменна мелница. Полученото брашно е прясно и без консерванти и избелващи химикали – истински продукт като едно време.
Ще имате възможността да опитате и други типично добруджански ястия като рязана чорба и малай. Прекарайте незабравим ден, който ще ви открие свят на вкусна храна, традиции и спомени.
Услугата включва:
- Кулинарен урок по приготвяне на добруджански лападник за двама
- Всички необходими продукти
- Домашна дегустационна почерпка с местни ястия
- Обличане и снимки с традиционни дамски носии – по желание, с предварителна заявка
Допълнителна информация:
- Времетраене на преживяването – 3 часа
- В случай, че сте на специален хранителен режим, диета или имате алергии, e необходимо да предупредите предварително
- Необходима е предварителна резервация
- Сертификатът е валиден 12 месеца от датата на закупуване
- На ваучера ще има телефон за връзка с домакините
Локация | |
Регион | Северна България, Източна България |
Подходящо за | |
Подходящ за | За Нея, За Него и Нея |