Кулинарен Курс по избор - Мастършеф у дома
Кулинарен Курс по избор от Makaroon.bg
Една част от хората умеят да готвят, но искат да подобрят уменията си в кухнята. Други хора са още новобранци в това си начинание и се стараят по всякакъв начин да извлекат най-доброто от тайните в кухнята.
Ако и Вие желаете да подобрите уменията си или сте начинаещ, жаден за нови знания и да прекарате време в интересна компания, сега е моментът да се впуснете в кулинарно приключение.
Опитайте нашите кулинарни предложения с невероятното трио - Men in the kitchen - участници в ТВ кулинарното шоу MasterChef 4 - Кольо Минчев, Даниел Радойков и Николай Немигенчев.
Може да изберете между следните курсове:
Мексиканска кухня
18.12.2024 - 18:30 - 22:30ч.
Лектор: Николай Немигенчев
Всяка хапка от ястията в мексиканската кухня крещи „Оле!“
Силни и пикантни вкусове, многообразие от цветове, гъделичкащи небцето подправки – тази кухня обединява в себе си традициите на местните индианци и на испанските заселници и поради тази причина е така експлозивна и разнообразна.
Тостадас с Тинга до Поло, акомпанирана със свежо гуакамоле, сос със заквасена сметана и запечен кашкавал. Енчиладас с Моле бланко и пилешко. Чилес ен Ногада – една от култовите мексикански класики – печени зелени чушки пълнени с микс от свинско и говеждо мляно месо, много ядки, сушени и свежи плодове с копринен бял сос с мляко, козе сирене, крема сирене и орехи. Мексиканско трес лечес с мус със заквасена сметана и канела и кремю с мангоВ света на макароните и пандишпана
12.12.2024 - 18:30 - 22:30ч.
Лектор: Ники Немигенчев
Men in the Kitchen ще ни поведат на сладко пътешествие в света на френския макарон и пандишпана.
В няколко часа ще усвоите тънкостите в приготвянето на класически френски макарони и пандишпан, с които ще смаете всеки гост у дома.
На курса заедно ще приготвим и опитаме:
- Мохито макарони с ганаш мохито – сладък спомен за лятното време
- Класически шоколадови макарони с шоколадов ганаш
- Малинови макарони с перфектния кърд крем от малини
- За да съчетаем всичко в един красив десерт: Перфектният генуезки пандишпан с трио макарони и ванилов сладолед с бурбонска ванилия, без машина за сладолед.
Десерти с Ники Немигенчев - Част 2
16.10.2024 - 18:30 - 22:30ч.
Лектор: Ники Немигенчев
Време е за нещо сладко! И то не какво да е – в любимия курс на много кулинари ви очаква ново меню с удивителни десерти, които ще погалят сетивата ви.
На курса заедно ще приготвим и опитаме:
- Понички Каквито не сте яли никъде в София – или класиката Бостън крем
- Сочни кукита с шоколад, инспирирани от Ливейн бейкъри Ню Йорк
- Les madeleines – сочни мадлени по стара френска рецепта, сервирани с шоколадово Кремю
Кубинска улична кухня
Очаквайте нова дата през януари 2025г.
Лектор: Ники Немигенчев
Всяко място по света предава своя дух чрез храната. А уличната храна е нещо, което всеки запален кулинар търси при своите туристически пътешествия.
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Крокетас с шунка, домашна майонеза и сос чимичури
- Кубински сандвич с Мохо свинско и шунка
- Емпанадас с говежда кайма
- Десерт „Turron de Coco“ – десерт с кондензирано подсладено мляко, кокосово мляко, кокосови стърготини и шоколад
Японска кухня с Ники - Част 3
17.10.2024г- 18:30 - 22:30ч.
Лектор: Ники Немигенчев
Японската храна е красива, изискана, вкусна и доста полезна. Изобщо, да е вкусно е нещо, на което японците много държат и възхваляват по време на хранене. И как да е иначе, когато фокусът на тази кухня е върху качеството на продуктите и тяхната свежест.
Ще ви отведем в страната на изгряващото слънце с шеф Ники Немигенчев и невероятното меню от третата част на супер популярния курс Японска кухня.
Заедно ще приготвим и опитаме:
- ТОРИ ПАЙТАН рамен в комбинация със скариди Еби
- Тонкатсу свинско със специален тонкатсу сос
- Сладолед с изпечен черен сусам и маслени бисквити с черен сусам
Домашна Италианска кухня
Очаквайте нова дата през януари 2025г.
Лектор: Ники Немигенчев
Пренесете се сред малките улички на Италия, по които се носи аромат на прясно приготвена традиционна кухня.
Ники Немигенчев ви кани на пътешествие, в което заедно ще открием завладяващия вкус на домашната италианска кухня.
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Липтауер от региона на Триест
- Аранчини с моцарела, праз и тиква
- Равиоли с плънка от свинско и мортадела, и сметанов сос с пекорино и пармезан
- Царевични сладки от Пианеца със сорбе от круши.
Тайландска кухня с Ники
22.10.2024 - 18:30 - 22:30ч.
Лектор: Ники Немигенчев
Добре дошли на кулинарен курс, който ще ви запознае с екзотичната азиатска кухня!
Шеф Ники Немигенчев ще ви преведе през сладко-солено-киселите вкусове на тайландските ястия и ще ви насочи как сами да приготвите невероятно вкусно и атрактивно меню.
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Царевични кюфтенца със сладък чили сос – сочни и ароматни, тези кюфтенца ще ви омагьосат с вкуса си.
- Цяло печено пиле с лайм, поднесено с тайландски празничен ориз.
- Пържени банани, поднесени със сладолед с лимонена трева.
Ливанска улична храна
Очаквайте нова дата през януари 2025г.
Лектор: Николай Немигенчев
Ливанската кухня е една от най-здравословните и разнообразни в Близкия Изток и най-познатата у нас от всички кухни в Арабския свят – цветна, ароматна, лесна за приготвяне, в същото време апетитна и питателна.
В този кулинарен клас Men in the Kitchen ще ви отведат на кулинарно пътешествие по колоритните улички на Триполи.
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Хляб Манакиш със Заатар и Акауи сирене
- Хумус с печено червено цвекло и карамелизирани лимони
- Баба Гануш
- Салата Фатуш
- Плосък ливански хляб с агнешка шаурма и фалафели
- Кюнефе със захарен сироп с розова вода
Как да направим перфектния бургер
Очаквайте нова дата през януари 2025г.
Лектор: Men in the Kitchen - Николай Немигенчев
Не знаем за вас, но ние сме срещали това иначе просто ястие – класическия бургер, добре приготвен най-вече в домашна среда.
Ако и вие сте от почитателите на това гениално откритие, ви каним на нашия специален курс, в който ще се учим как да приготвим наистина неустоим бургер и кои са детайлите към него, които ще го отличат и ще накарат вас и гостите ви да не го забравяте.
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Бриош питка по класическа френска рецепта
- Класически начин за направа на майонеза
- Домашен кетчуп
- Овкусяване на говежда кайма и как точно да изпечем кюфтето
- Супер марината за пилешко бутче и как да направим перфектното хрупкаво пилешко
- Неустоими пържени картофи – както се правят в Белгия
- Барбекю сос
Френска класическа кухня
20.11.2024 - 18:30-22:30ч.
Лектор: Николай Немигенчев
В този клас тръгваме по стъпките на Жорж-Огюст Ескофие – френски майстор-готвач, който полага основите на кулинарните традиции на 20-и век и класическата френска кухня. Огюст Ескофие вярва, че сосовете са в основата на неповторимостта на ястията и че фокусът е върху вкуса, хранителните качества и лекотата.
Заедно с Николай Немигенчев ще се потопите в дълбочина във философията и практиката в приготвяне на класически френски ястия.
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Биск от скариди с фон блан
- Говеждо филе с крем от пресен грах, глазирани моркови, картофи фондант и сос Беарнес
- Бриош хляб
- Виенски бисквити със сладолед с бурбонска ванилия и поширани круши в бяло вино с пралине от бадеми
Услугата включва :
- Кулинарен урок по избор за един човек с Men in the kitchen
- Всички необходими продукти за готварския курс
- Квалифициран преподавател/ учител
Допълнителна информация :
- Приготвената храна ще бъде консумирана от участниците след края на курса
- Кулинарите курсове се провеждат на бул. Черни връх 32
- Необходима е предварителна резервация и избор на готварски курс
- Кулинарните уроци се организират на определени дати и резервацията зависи от натовареността на групата
- На ваучера ще има телефон за връзка с кулинарното училище
- Сертификатът е валиден 12 месеца от датата на закупуване
За всички останали въпроси, моля запознайте се със секцията с Често задавани въпроси , Общите условия на Makaroon.bg
Или се свържете с нас на телефон: +359 899 940 820
Локация | |
Регион | Близо до София |
Подходящо за | |
Подходящ за | За Нея, За Него и Нея |
Кулинарните курсове се провеждат на бул. Черни връх 32.
Работно време: Кулинарните курсове се организизат след работно време.
Отзиви
Локация и работно време
Кулинарните курсове се провеждат на бул. Черни връх 32.
Работно време: Кулинарните курсове се организизат след работно време.