Работилница за кус-кус и синдермьо в Могилица за двама
Работилница за кус-кус и синдермьо в Могилица за двама от Makaroon.bg
Освен красота, Родопите предоставят спокойствие и безвремие. Тук ще се почувствате точно където трябва да бъдете и мигът ще се забави. Жителите на Родопите са свикнали да изкарват прехраната си с труд и да оценяват това, което имат. Те са носители на истинското, обикновеното, ценното. От тях има много какво да се научи не само като умения, но и като житейска философия и мъдрост.
Научете нови рецепти, типични за региона на Могилица.
Що се касае до храната, хората от Могилица пазят уникални рецепти за ястия, с невероятен вкус. Една от тях е рецептата за кус-кус. Кус-кусът навлиза у нас от Близкия Изток и се различава от популярното тестено изделие с италиански произход. Приготвя се от царевичен грис. Древната традиция за свиване на кус-кус навлиза именно от Близкия изток.
Синдермьо е друго характерно за Могилица ястие. То наподобява качамак и също съдържа царевичен грис, като тук се включват кашкавал и зряло сирене.
Заниманието приключва с дегустационна почерпка с пресни местни продукти. Прекарайте един незабравим ден в автентична обстановка в региона на Могилица.
Услугата включва:
- Кулинарна работилница по приготвяне на кус-кус и синдермьо за двама
- Всички необходими продукти
- Домашна дегустационна почерпка с местни ястия
- Обличане и снимки с традиционни дамски носии – по желание, с предварителна заявка.
Допълнителна информация:
- Времетраене на преживяването – 3 часа
- В случай, че сте на специален хранителен режим, диета или имате алергии, e необходимо да предупредите предварително.
- Необходима е предварителна резервация
- На ваучера ще има телефон за връзка
- Сертификатът е валиден 12 месеца от датата на закупуване
Локация | |
Регион | Южна България |
Подходящо за | |
Подходящ за | За Нея, За Него и Нея |