Седемстепенно меню за двама в Question Mark Bar and Grill – стил и съвършенство в кулинарията












Седемстепенно меню за двама в Question Mark Bar and Grill – стил и съвършенство в кулинарията от Makaroon.bg
„Никоя рецепта не притежава душа сама по себе си. Готвачът трябва да вдъхне душа на рецептата." – Томас Келър
Храненето е повече от засищане на апетита и утоляване на
глада. Храненето е преживяване и наслада. То е ритуал, който изпълва сетивата. Едно
ястие може да е вкусно, здравословно и красиво, но не всяко ястие притежава
душа. Именно думата „душа“ описва най-добре храната в ресторант Question Mark
Bar and Grill.
Очаква ви храна, която всеки заслужава да опита.
- Таратор от Луната поднесен с пюре от черен чесън, нежни облаци от фермерско кисело мляко, билково олио, кълнове от микробилки
- Мус от гъши дроб с манго и ред велвет хляб
- Филе дива риба поднесено върху канапе от сотиран спанак с чесън и арборио, аспержи в масло, хрупкав бекон и сос Холандез
- Сорбе от лайм с джинджифил и японски джин
- Агнешки Френч рак премиум Quality от Български ферми, поднесен с агнешко Жу с хвойна, дофиноа и пяна от фермерско мляко с песто от левурда
- Класическо Брюле поднесено в кошничка от Ананас с домашно сладко
- Чийз кейк с лайм и ванилия в компанията на сладко от диви горски ягоди и прясна мента
Кой стои зад цялата тази магия от вкусове? Шеф Тахир Табаков! Изучавал
е кулинарно изкуство в института Paul Bocuse London, специализирал е в
ресторантите на Jamie Oliver Italian and Steakhouse, 5-звездни ресторанти и
частни клубове, както и в Mishelin restaurant Alimentum. Дългогодишният му опит
го прави перфекцонист в професията. Дори да дойдете в Question Mark Bar and Grill с
най-големите възможни претенции, ястията му ще отговорят на очакванията ви. Нивото е безкомпромисно, а вниманието
към детайла винаги е водещо в неговата работа. Именно чрез богатия си опит,
умения и квалификация, той се е научил да цени и уважава всеки клиент, който
прекрачва прага на ресторантa, и да готви порциите с любов.
- Седемстепенно дегустационно меню за двама в Question Mark Bar and Grill
Менюто включва:
- Таратор от Луната поднесен с пюре от черен чесън, нежни облаци от фермерско кисело мляко, билково олио, кълнове от микробилки
- Мус от гъши дроб с манго и ред велвет хляб
- Филе дива риба поднесено върху канапе от сотиран спанак с чесън и арборио, аспержи в масло, хрупкав бекон и сос Холандез
- Сорбе от лайм с джинджифил и японски джин
- Агнешки Френч рак премиум Quality от Български ферми, поднесен с агнешко Жу с хвойна, дофиноа и пяна от фермерско мляко с песто от левурда
- Класическо Брюле поднесено в кошничка от Ананас с домашно сладко
- Чийз кейк с лайм и ванилия в компанията на сладко от диви горски ягоди и прясна мента
- Менюто е предварително определено и напитки се поръчват
допълнително
- Необходимо е да направите резервация в ресторанта поне един ден по-рано
- Сертификатът е валиден 12 месеца от датата на закупуване
- На ваучера ще има телефон за връзка с ресторанта
Локация | |
Регион | Близо до София |
Подходящо за | |
Подходящ за | За Него и Нея, За Него, За Нея |
Локация: София, ул."Риккардо Ваккарини" 3
Работно време: понеделник - събота 10:00 ч. – 23:00 ч. неделя: 10:00 ч. – 22:00 ч.
Отзиви
Локация и работно време
Локация: София, ул."Риккардо Ваккарини" 3
Работно време: понеделник - събота 10:00 ч. – 23:00 ч. неделя: 10:00 ч. – 22:00 ч.