Мексиканска фиеста: Дегустация на четиристепенно меню за двама в Такотека
Мексиканска кухня: Дегустация на четиристепенно меню за двама в Такотека от Makaroon.bg
Мексиканската кухня е точно толкова цветна, експанзивна и разчупена в миксовете си от съставки, колкото е и страната, от която произхожда. Тя е наистина с ярки цветове, горещи подправки и редица специфични продукти, които по нашите географски ширини са по-скоро нетипични и звучат екзотично щом ги доближиш до небцето. Популярното лице на мексиканската кухня е по-скоро в нейния стрийт фуд вариант. Той обаче е една малка, почти незначителна част от кулинарията на латиносите. Емблематичните мексикански ястия са с отличен комплексен вкус и сякаш разказват за далечни истории, от които искаш да опитваш отново и отново. А когато са поднесени с нежен туист от модерна нотка и нетрадиционен прочит, мексиканските шедьоври в кухнята се превръщат в истинска фиеста за сетивата…
Вдъхновени и прегладнели от тази мексиканска концепция за вкусова експлозия, вероятно си казвате, че всичко това звучи твърде добре, за да е реалност. Защото, да, у нас, определено, страдаме от липса на подобно място, в което мексиканската кухня е поднесена в подобен хай-левел стил. Всъщност, може и да грешите…В София двама млади любители на културата, музиката, лайфстайла и кулинарията на Мексико отвориха първия съвременен класически мексикански ресторант у нас. Те са млади експериментатори, с доказан усет към естетиката, защото са музиканти и хип-хопъри по душа, а освен това в новото си начинание са вдъхновени от идеята за силна близост между мексиканската и родната култура, обичаи и начин на живот. Лъчо и Делян не просто отворят поредния си ресторант в София, те дават началото на един вкусен урок по латино кухня, който най-накрая можем да научим в компанията на традиционни коктейли на база текила, специална селекция от вина и разбира се, мезкали.
Ако сме Ви заинтригували, не пропускайте да опитате дегустационното меню на мексиканска кухня от най-висок супер хай левел в ресторант Такотека. Ето какво включва това предизвикателство за сетивата:
- Една порция Гуакамоле (прясна паста от авокадо с червен лук, зелена чушка и чери домат), поднесено с автентичен домашно приготвен Царевичен Чипс.
- Една порция Кесадия Пиле с Моле (автентичен мексикански сос, включващ над 50 съставки). Кесадията представлява изпечена пшенична тортия с пълнеж от Чедър, Пиле с Моле, маринован лук царевица и ананас. Сервира се със домашно приготвени сосове, Салса Авокадо, Чипотле Майо.
- Чили кон Карне (Ароматно ястие яхния на основата на черен боб и мляно телешко месо) сервирано върху ориз. Порцията е за споделяне от 2-ма души. (900 гр.)
- Два десерта по избор в зависимост от наличността в заведението.
Допълнителна информация :
- Вечерята се предоставя от ресторант Такотека, гр. София
- Менюто е предварително определено и напитките, освен двете текили, се поръчват допълнително
- Необходимо е да направите резервация в ресторанта поне един ден по-рано
- На ваучера ще има телефон за връзка с ресторанта
- Сертификатът е валиден 12 месеца от датата на закупуване
Локация | |
Регион | Близо до София |
Подходящо за | |
Подходящ за | За Него и Нея, За Него, За Нея |
Адрес: ул. Цар Иван Шишман 22
Работно време: понеделник - петък, 12:00ч - 23:00ч
Отзиви
Локация и работно време
Адрес: ул. Цар Иван Шишман 22
Работно време: понеделник - петък, 12:00ч - 23:00ч